Geometria Molecular


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Geometria Molecular
Опис Atividade para o professor trabalhar o conteúdo de Geometria Molecular.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Geometria molecular; Polaridade de molécula
Симулации Облици на молекул (HTML5)


Автори Eduardo da Silva Firmino e Caroline de Goes Sampaio
Школо / Организација PGECM - IFCE Campus Fortaleza
Поставено 1.9.18
Обновено 1.9.18