Energia Mecânica no Energy Skate Park: Basics (HTML5)


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Energia Mecânica no Energy Skate Park: Basics (HTML5)
Опис Energia Mecânica no Energy Skate Park: Basics (HTML5)
Предмет Географија, Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови energia, mecânica, movimento
Симулации Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 1.9.18
Обновено 4.9.18