Uma proposta de estudo de gráficos de equações do segundo grau


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Uma proposta de estudo de gráficos de equações do segundo grau
Опис Compreender o formato e o gráfico de uma equação de segundo grau; Estudo dos coeficientes de uma equação do segundo grau;
Предмет Математика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Equação do segundo grau ; Gráfico; delta ; Fórmula de Bhaskara
Симулации График на квадратна функција


Автори Ana Carla Pimentel Paiva; Francisco Régia Vieira Alves
Контакт е-маил carlapimentel00@gmail.com
Школо / Организација Ana Carla Pimentel Paiva
Поставено 1.9.18
Обновено 1.9.18