MHS para pêndulos e sistemas massa-mola


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов MHS para pêndulos e sistemas massa-mola
Опис Plano de aula e atividade para trabalhar os conceitos de Movimento Harmônico Simples (MHS) em pêndulos e sistemas massa-mola.
Предмет Географија, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови MHS, Pêndulos, Sistema massa-mola
Симулации ПРУЖИНИ & ТЕГОВИ, Pendulum Lab (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará
Поставено 15.8.18
Обновено 15.8.18