Aprendizaje Activo + Simulación (laboratorio Virtual)


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Aprendizaje Activo + Simulación (laboratorio Virtual)
Опис Laboratorio Virtual Diseñado en la Universidad Antonio Nariño - CICATA LEGARIA IPN, para abordar las temáticas de campo y Potencial Eléctrico
Предмет Физика
Ниво Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Шпански (Колумбија)
Клучни зборови A.A.F. Simulación
Симулации Charges and Fields (HTML5), Електрични полиња на точкести електрицитети


Автори Diego Fernando Becerra Rodríguez
Школо / Организација Universidad Antonio Nariño
Поставено 16.7.18
Обновено 16.7.18