Concentration


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Concentration
Опис French translation of the worksheet named "CONCENTRATION Exercise", which accompanies the simulation at this address https://phet.colorado.edu/sims/html/concentration/latest/concentration_en.html
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Француски
Клучни зборови Concentration, solute, solution, solvent
Симулации Concentration (HTML5), Концентрација


Автори Umberto Cannella
Школо / Организација International School of Geneva
Поставено 25.5.18
Обновено 25.5.18