Virtual Circuit Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Virtual Circuit Lab
Опис Virtual Circuit Construction Lab. Includes step-by-step instructions
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови DC Circuit, current, series circuit. parallel circuit, voltage
Симулации Circuit Construction Kit: DC (HTML5), Конструкција на струјно коло (едносмерна струја), Circuit Construction Kit: DC - Virtual Lab (HTML5), Конструкција на струјно коло-лабораторија (едносмерна струја)


Автори Derek Martin
Школо / Организација St. Joseph HS
Поставено 17.4.18
Обновено 17.4.18