Wave Properties and Interactions Lab Manual


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Wave Properties and Interactions Lab Manual
Опис Inquiry based student led experiment manual. Students discover; amplitude, frequency, damping, reflections, constructive & destructive interference with open ended experimental design questions.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови amplitude, constructive, destructive, interference, reflection, standing wave, wave
Симулации Бранови на жица (HTML5), Бранови на жица


Автори Fatih Gozuacik
Школо / Организација Harmony Science Academy
Поставено 12.4.18
Обновено 12.4.18