Building Area and Perimeter


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Building Area and Perimeter
Опис Students will build shapes with the same areas and different perimeters (and vice versa)
Предмет Математика
Ниво K-5
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Area, Perimeter
Симулации Area Builder (HTML5)


Автори Jasmine Sidana
Школо / Организација CUNY Hunter College
Поставено 10.4.18
Обновено 10.4.18