Laboratorio de datación radiactiva


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Laboratorio de datación radiactiva
Опис Traducción al español de la actividad sugerida por el equipo de phet
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Шпански
Клучни зборови datacion radiactiva vida media
Симулации Датирање со помош на радиоактивност-игра


Автори Elizabeth Villanueva
Контакт е-маил evillanueva@ug.uchile.cl
Школо / Организација Colegio Alberto Pérez
Поставено 8.4.18
Обновено 8.4.18