Leis de Kirchhoff


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Leis de Kirchhoff
Опис Realizar um experimento que tem como objetivo a compreensão do cálculo das leis de Kirchhoff.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Associação de Resistores, Lei de Ohm, Leis de Kirchoff, circuitos
Симулации Circuit Construction Kit: DC (HTML5)


Автори Thiago Henrique de Vasconcelos
Школо / Организација IFCE
Поставено 3.4.18
Обновено 3.4.18