Gravitação


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gravitação
Опис Tarefa sobre os esfeitos da gravitação sob os corpos celestes
Предмет Астрономија, Математика, Физика
Ниво Висока школа
Тип Демонстрација, Домашна работа
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Gravitação, Leis de Kepler
Симулации Гравитација и орбити (HTML5)


Автори Luis Carlos
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Ceará
Поставено 26.3.18
Обновено 26.3.18