Lançamento Oblíquo Inicial


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Lançamento Oblíquo Inicial
Опис Atividade sobre lançamento oblíquo com ênfase na análise qualitativa do tempo de voo e alcance horizontal.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Демонстрација, Домашна работа
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Lançamento
Симулации Projectile Motion (HTML5)


Автори Carlos Albuquerque
Школо / Организација IFCE
Поставено 26.3.18
Обновено 26.3.18