Waves on a String AP1


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Waves on a String AP1
Опис Designed for AP1 students
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови AP 1, AP1, fundamental frequency, harmonics, interference, reflection, wave velocity
Симулации Бранови на жица (HTML5)


Автори Sarah Cunningham
Школо / Организација Easley HS
Поставено 2.3.18
Обновено 2.3.18