Intro to creating a simple series DC circuit


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Intro to creating a simple series DC circuit
Опис Students use phet.colorado.edu simulator to create a series DC circuit and use ammeter and voltmeter to measure volts/amps for the circuit.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови DC, circuit, series
Симулации Circuit Construction Kit: DC - Virtual Lab (HTML5)


Автори Larry Hansen
Контакт е-маил lhansen@nas.k12.mn.us
Школо / Организација Nay Ah Shing School
Поставено 20.2.18
Обновено 20.2.18