Electricity Simulations Analysis


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Electricity Simulations Analysis
Опис Worksheet to take students through the static electricity and balloons simulation and John Travoltage Simulation.
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови charges, electricity, electron transfer
Симулации Балони и статички електрицитет (HTML5), Пренесување на електрицитет (HTML5)


Автори Chris Leverington
Школо / Организација Desert Ridge High School
Поставено 11.2.18
Обновено 11.2.18