Analyzing 2D Collisions


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Analyzing 2D Collisions
Опис Students are guided through an examination of the relationships between the momentum, impulse, and kinetic energies during two-dimensional collisions
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Демонстрација, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови momentum impulse elasticity collisions
Симулации Судари во механиката


Автори Aubry Farenholtz
Школо / Организација Walnut Grove Secondary
Поставено 6.2.18
Обновено 6.2.18