Estudio de los circuitos en serie y paralelo


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Estudio de los circuitos en serie y paralelo
Опис Actividades para descubrir las características de los circuitos en serie y paralelo
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Домашна работа
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Шпански
Клучни зборови circuito, paralelo, serie
Симулации Circuit Construction Kit: DC - Virtual Lab (HTML5)


Автори Francisco José Rodríguez Plasencia
Школо / Организација Escuelas Pías de Aluche
Поставено 15.1.18
Обновено 15.1.18