Densità


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Densità
Опис It is a version 2 of the activity proposed earlier and a file with answers.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Италијански
Клучни зборови densità, galleggiamento, massa, volume
Симулации Густина


Автори Natasha S
Школо / Организација Technical School
Поставено 24.11.17
Обновено 24.11.17