Investigating a radioactive decay


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Investigating a radioactive decay
Опис Students first compare alpha and beta decay and then collect data to find half life.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови alph, beta, compare, half life
Симулации Алфа зрачење, Бета зрачење


Автори Lori Fritz
Контакт е-маил lfritz@halcyonschool.com
Школо / Организација Halcyon London international School
Поставено 7.11.17
Обновено 7.11.17