Discovering the conservation of momentum


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Discovering the conservation of momentum
Опис Students use data to discover the concepts behind the conservation of momentum, elastic, inelastic, and two-dimensional collisions.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови conservation of momentum 1 and 2 dimentional collisions
Симулации Судари во механиката


Автори Jonathan Carlson
Школо / Организација Brent International School Manila
Поставено 28.10.17
Обновено 28.10.17