Transformações gasosas


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.Наслов Transformações gasosas
Опис Atividade desenvolvida em sala de aula envolvendo a equação geral dos gases
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Демонстрација
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови gases, lei geral dos gases, transformações
Симулации Особини на идеален гас


Автори Ivandson Bandeira
Контакт е-маил ivandsonbandeira@gmail.com
Школо / Организација IFCE
Поставено 24.10.17
Обновено 24.10.17