Build an Atom


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Build an Atom
Опис This document is a guided activity for students in Honors Physical Science.
Предмет Хемија
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови atom, ions, isotopes
Симулации Направи атом


Автори Barbara Hunt
Школо / Организација Challenger Middle School
Поставено 17.10.17
Обновено 17.10.17