Guided Activity - Greenhouse Effect


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Guided Activity - Greenhouse Effect
Опис This activity was written for my Earth Science 101 class. Gives a guided activity using all three simulation tabs. Used as an online extra credit activity for the class.
Предмет Астрономија, Географија, Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Greenhouse, gases
Симулации Ефект на стаклена градина


Автори Timothy Kerr
Школо / Организација The Community College of Baltimore County
Поставено 9.10.17
Обновено 9.10.17