Projectile Guided Inquiry


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Projectile Guided Inquiry
Опис This worksheet uses the Intro and Vector screens only.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови air resistance, launch angle, project, range
Симулации Projectile Motion (HTML5)


Автори Laura Mattick
Школо / Организација Newark Charter School
Поставено 4.10.17
Обновено 4.10.17