Isotopes Guided Inquiry


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Isotopes Guided Inquiry
Опис This guided activity examines isotopes and their percent abundance.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови atomic mass, isotope, percent abundance
Симулации Isotopes and Atomic Mass (HTML5)


Автори Laura Mattick
Школо / Организација Newark Charter School
Поставено 28.9.17
Обновено 28.9.17