Lançamento Oblíquo


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Lançamento Oblíquo
Опис Uso do simulador para fixar conceitos sobre lançamento de projéteis.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови ângulo, massa, projéteis, velocidade de lançamento
Симулации Движење на проектил


Автори Emilene Eichelberger
Школо / Организација Colégio Dom Hermeto
Поставено 14.8.17
Обновено 14.8.17