Kepler's Laws and Orbits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Kepler's Laws and Orbits
Опис Activity runs through shapes of orbits and links these orbits to Kepler's first two laws of planetary motion
Предмет Астрономија, Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Kepler's Laws; Orbits; Planetary Motion; Stars; Planets; Satellites
Симулации Гравитација и орбити (HTML5)


Автори Simon Lees
Школо / Организација St Hildas
Поставено 15.7.17
Обновено 15.7.17