Atividade de hidróstática


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Atividade de hidróstática
Опис
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови densidade, empuxo, hidrostática
Симулации Густина


Автори João Batista da Silva; Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација PROFESSOR
Поставено 4.7.17
Обновено 8.4.18