Balanceamento, Leis Ponderais e Modelo de Dalton


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Balanceamento, Leis Ponderais e Modelo de Dalton
Опис Atividade virtual para uma aula de 75 minutos.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Balanceamento, Leis Ponderais e Modelo de Dalton
Симулации Изедначување на хемиски равенки (HTML5), Изедначување на хемиски равенки, Реактанти,продукти на реакцијата и вишкови (HTML5), Реактанти,продукти на реакцијата и вишкови


Автори DANILO JOSE F PINTO
Школо / Организација USP
Поставено 26.5.17
Обновено 26.5.17