Electromagnetic waves and radio frequencies


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Electromagnetic waves and radio frequencies
Опис Used with 10th grade physical science students.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови amplitude, frequency, wavelength
Симулации Радио бранови & Електромагнетни полиња


Автори Eric Perez
Школо / Организација Galena High School
Поставено 12.5.17
Обновено 12.5.17