Atividade de Aritmética


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Atividade de Aritmética
Опис Atividade de Aritmética por meio de jogo em três modalidades: multiplicação, fatoração ou divisão, com ou sem cronômetro.
Предмет Математика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови aritmética, divisão, fator, ifce, matemática, multiplicação, português
Симулации Arithmetic (HTML5)


Автори Ramon Albuquerque
Контакт е-маил ramonalbuquerque@gmail.com
Школо / Организација IFCE
Поставено 2.5.17
Обновено 2.5.17