Properties of Waves - Lab Guide


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Properties of Waves - Lab Guide
Опис Activity guide for middle school students to explore the relationship between amplitude, wavelength, frequency, and speed.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Lab Guide, Middle School, Waves
Симулации Бранови на жица (HTML5)


Автори Ryan Aman
Школо / Организација Sergeant Bluff-Luton Middle School
Поставено 12.4.17
Обновено 24.4.19