Circuiti in serie e in parallelo


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Circuiti in serie e in parallelo
Опис
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Италијански
Клучни зборови circuiti, circuiti in parallelo, circuiti in serie, elettricità, legge di Ohm
Симулации Конструкција на струјно коло (едносмерна струја), Конструкција на струјно коло-лабораторија (едносмерна струја)


Автори Giorgia Vagnoni
Школо / Организација ISC Folignano-Maltignano
Поставено 7.4.17
Обновено 7.4.17