Double-Digit Addition


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Double-Digit Addition
Опис
Предмет Математика
Ниво K-5
Тип Guided Activity
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Sums to 100
Симулации Make a Ten (HTML5)


Автори Susan O'Reilly
Контакт е-маил Susan.OReilly48@myhunter.cuny.edu
Школо / Организација Hunter College
Поставено 29.3.17
Обновено 29.3.17