Color Simulation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Color Simulation
Опис Students will use the deflection of RGB bulbs to determine what color a person sees with different combinations of light.
Предмет Друго
Ниво K-5
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови RGB, color, light, physical science, vision
Симулации Како ги гледаме боите (HTML5)


Автори Monica Arismendez
Школо / Организација N/A
Поставено 23.3.17
Обновено 23.3.17