Power in a Circuit


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Power in a Circuit
Опис Students create a circuit to see how adding a parallel leg changes the power and brightness of the bulbs.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Circuit, Parallel, Power, Series
Симулации Конструкција на струјно коло (едносмерна струја)


Автори Russell Sears
Школо / Организација Cohasset High School
Поставено 22.3.17
Обновено 22.3.17