Operon Modeling 2.0


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.Наслов Operon Modeling 2.0
Опис Just an in-class simulation activity. The last question was added from an MIT biology course published on the web.
Предмет Биологија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови AP Biology
Симулации РЕГУЛАЦИЈА НА ЛАКТОЗА - ГЕНСКИ МАШИНИ Gene Machine: The Lac Operon


Автори Bob Kuhn
Контакт е-маил kuhn@fultonschools.org
Школо / Организација Centennial High School
Поставено 21.3.17
Обновено 21.3.17