Series and Parallel Circuits Basics


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Series and Parallel Circuits Basics
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови amps, circuits, parallel, series, voltage
Симулации Конструкција на струјно коло (едносмерна струја), Конструкција на струјно коло-лабораторија (едносмерна струја)


Автори Amanda
Школо / Организација School
Поставено 21.3.17
Обновено 21.3.17