Investigating the relationship between field and potential around point charges


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Investigating the relationship between field and potential around point charges
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови electric field, equipotentials, potential
Симулации Charges and Fields (HTML5)


Автори Lori Fritz
Школо / Организација Halcyon London international School
Поставено 19.3.17
Обновено 19.3.17