Critical Angle & Total Internal Reflection


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Critical Angle & Total Internal Reflection
Опис This activity allows students to explore what the critical angle is, measure it and link it to the calculation using Snell's Law. They then see what happens beyond the critical angle and then link this to fibre optic cabling.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Critical angle; Total Internal Refection; TIR; Refraction; Fibre optics
Симулации Прекршување на светлината


Автори Simon Lees
Школо / Организација St Hildas
Поставено 5.3.17
Обновено 5.3.17