Standard Adding Algorithm Demonstration


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Standard Adding Algorithm Demonstration
Опис Use Make Ten to demonstrate how the standard algorithm works.
Предмет Математика
Ниво K-5
Тип Демонстрација
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови adding, adding algorithm
Симулации Make a Ten (HTML5)


Автори Beth Stade
Контакт е-маил bethstade@comcast.net
Школо / Организација Univeristy of Colorado
Поставено 3.3.17
Обновено 6.3.17