Magnets and Compasses


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Magnets and Compasses
Опис This allows students to explore how a magnet affects a compass; determining how magnetic field strength changes with distance; linking bar magnets fields to the Earth.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Magnet; magnetic fields; magnetic field strength; compass; Earths magnetic field
Симулации Магнет и компас


Автори Simon Lees
Школо / Организација St Hildas
Поставено 2.3.17
Обновено 2.3.17