Determining Speed and Intensity of Light during Refraction


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Determining Speed and Intensity of Light during Refraction
Опис This activity allows students to collect data and see what happens to the speed of light and the light intensity as it passes through different media.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Speed of light; light intensity; refraction
Симулации Bending Light (HTML5), Прекршување на светлината


Автори Simon Lees
Школо / Организација St Hildas
Поставено 2.3.17
Обновено 2.3.17