Reflection in a plane surface


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Reflection in a plane surface
Опис This allows students to determine the law of reflection from collected data
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Reflection; Law of reflection; plane surfaces
Симулации Bending Light (HTML5), Прекршување на светлината


Автори Simon Lees
Школо / Организација St Hildas
Поставено 2.3.17
Обновено 2.3.17