Series and Parallel Circuits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Series and Parallel Circuits
Опис Build a series and parallel circuit. Calculate voltage, current, and resistance.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Current, Parallel, Resistance, Series, Voltage
Симулации Конструкција на струјно коло-лабораторија (едносмерна струја)


Автори Howard Schneider
Школо / Организација Curtis High School
Поставено 8.2.17
Обновено 8.2.17