PhET Sugar and Salt Inquiry Questions


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.Наслов PhET Sugar and Salt Inquiry Questions
Опис Guided inquiry-based lesson that compares how ionic and covalent compounds behave differently in water, then asks students to provide evidence and draw conclusions.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови conductivity, covalent compounds, dissociation, dissolution, inquiry, ionic compounds, properties
Симулации Раствори шеќер и сол


Автори Shane Berning
Контакт е-маил sberning@riverdale.edu
Школо / Организација Riverdale Country School
Поставено 24.1.17
Обновено 24.1.17