Exploring Nuclear Fission


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Exploring Nuclear Fission
Опис Exploring the differences between U-235, U-238, and U-239 with respect to nuclear fission and chain reactions.
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Fission, Uranium
Симулации Нуклеарна фисија


Автори Karen M
Контакт е-маил stuffforkaren@yahoo.com
Школо / Организација BHS
Поставено 30.12.16
Обновено 30.12.16