Simulações no Ensino - Lei de Ohm


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Simulações no Ensino - Lei de Ohm
Опис Atividades que estabeleçam relações com o Ensino da Física.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Física., Lei de Ohm, Simulações
Симулации Омов закон (HTML5)


Автори Jessyka Lage Melo
Школо / Организација IFCE
Поставено 28.12.16
Обновено 28.12.16