Balancing Chemical Reactions Game


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Balancing Chemical Reactions Game
Опис Students must complete Level 1 and 2 game with 5 stars for credit. Level 3 with 5 stars is extra credit
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Друго
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Game
Симулации Изедначување на хемиски равенки (HTML5)


Автори Jeff Drach
Школо / Организација York Community High School
Поставено 20.12.16
Обновено 20.12.16